Paasbos
De wijk Paasbos wordt vernieuwd. Er komen 205 duurzame koop- en huurwoningen bij. De sporthal, het buurtwinkelcentrum en het buurthuis verhuizen naar een andere plek en krijgen een nieuw jasje. Ook de openbare ruimte krijgt een opknapbeurt.
Wat
De wijk Paasbos wordt vernieuwd. Er komen 205 duurzame koop- en huurwoningen bij waar bewoners, ook als ze ouder worden, kunnen blijven wonen. De sporthal, het buurtwinkelcentrum en het buurthuis verhuizen naar een andere plek en krijgen een nieuw jasje. Ook de openbare ruimte krijgt een opknapbeurt.
De gemeente vernieuwt de wijk samen met Woningstichting Nijkerk en ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost. Het Rijk stelt hiervoor een subsidie van ruim € 900.000 beschikbaar. Ook provincie Gelderland helpt financieel met € 205.000.
De plannen in het kort:
- Ruim 200 extra duurzame woningen voor jonge en oude bewoners
- Appartementen in het PaasbosPark
- Twee hofjes met woningen bij de Bizetlaan en Wulfshoeve - Een doe- en ontmoetingspark met allerlei laagdrempelige voorzieningen
- Een nieuw buurtwinkelcentrum met ruimte voor de huidige voorzieningen
- Een nieuwe volwaardige sporthal als vervanging van Sporthal Strijland
- Voorrang voor voetgangers en fietsers op weg naar school en park
- Aandacht voor duurzaamheid
- Aandacht voor parkeren en het verkeer
Wanneer
- 28 november 2024 – De gemeenteraad heeft de Gebiedsvisie en de kaders voor het PaasbosPark vastgesteld. De gemeente is daarna gestart met een gedetailleerde uitwerking.
- Voorjaar 2025: De gemeente start met het opstellen van een Omgevingsplan. Dit heette vroeger het bestemmingsplan. Er staat in wat de regels zijn voor het gebied.
- Voorjaar 2025: De omgevingsvergunningen worden aangevraagd.
- Begin 2026: start werkzaamheden eerste woningen
Besluiten
- Raadsvergadering 28 november 2024; Gebiedsvisie, tweede kaderstelling en exploitatie PaasbosPark, Bizetlaan en Wulfshoeve (agendapunt 4)
- Raadsvergadering 25 januari 2024; Kaderstelling herontwikkeling centrum Paasbos (agendapunt 6)